You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
5 minuta za zimske priče

5 minuta za zimske priče

. 2 min

Kada sam ovu knjigu ugledala na Interliberu činila mi se idealnim božićnim darom. Naslovnica na kojoj prevladavaju crvena i bijela boja te hologramski blještava slova u naslovu vizualno je čine idealnim "božićnim paketićem". No nakon što sam je sama pročitala shvatila sam kako je ova zbirka priča mnogo više od još jednog božićnog artikla i poželjela je što prije pokazati svojim "čituljcima".
I pokazalo se to kao dobra odluka. O zanimljivosti i ljepoti priča i ilustracija govori činjenica da smo ovu knjigu danas cijelu pročitali. Dva (skoro) četverogodišnja vrtirepa sjedila su s raširenim okicama, izmjenjujući izraze začuđenosti, neizvjesnosti i veselja i slušala jednu za drugom svih sedam priča.
Priče jesu zimsko - božićne tematike, ali donose toplinu, humor i poruke koje su dobrodošle tijekom cijele godine.
Likovi su simpatični, zaigrani i znatiželjni i djeca se lako mogu poistovjetiti s njima i njihovim avanturama, željama, brigama i strahovima.
Ilustracije su raskošne, predivne i što je najljepše stilski tako različite da zaista imate dojam kako u ruci držite ne jedan, nego sedam svjetova, sve jedan čarobniji i ljepši od drugog.

Kako utopliti (a ne rastopiti) i usrećiti jednog snjegovića, neobično prijateljstvo jednog starog zeca i crvendaća, Djed Mraz kojeg stišću rokovi i prehlada, mali medvjedić koji pokušava razveseliti svoju majku najposebnijim darom na svijetu, znatiželjna, buntovna kornjačica koja odbija spavati zimski san ili snjegović koji odlazi na godišnji odmor, neke su od priča koje govore o beskrajnim granicama prijateljstva, dječje znatiželje i mašte te, ono što mi se najviše svidjelo, roditeljske dosjetljivosti u rješavanju kriznih situacija 🙂.
Uz mekanu dekicu, topli napitak i ovu književnu čaroliju bez straha možemo dočekati zimu.

Tekst i ilustracije: grupa autora
Prijevod: Ivan Ott
Izdavač: Školska knjiga, 2017.
Preporučena dob: 3+
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 200