You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Axel Scheffer - Pip i Popi - Dan za snjegovića

Axel Scheffer - Pip i Popi - Dan za snjegovića

. 2 min

Iako na našem tržištu nova, serija slikovnica o Pipu i Popi već na prvi pogled djeluje nam jako poznato. To nimalo ne čudi jer smo se s prepoznatljivim ilustracijama susreli već mnogo puta čitajući sva divna djela drage nam Julie Donaldson. Svjetski poznati i priznati ilustator Axel Scheffer koji je svojom olovkom i kistom udahnuo život Grubzonu, Grubzončici, divu Juri, Zogu i još mnogim djeci dragim likovima predstavlja nam svoje autorsko djelo, seriju slikovnica o simpatičnim mišu i zecu. U serijalu je izdano 5 naslova,a prvi koji smo mi pročitali je baš pogodan za dane kada počinje mirisati na snijeg.
Mišica Popi i zečić Pip, kao i većina dječice, obožavaju snijeg. Nakon što su se toplo obukli (mojoj djeci nije promaknulo da nisu stavili kape 😃) odlaze van i uživaju u snježnim radostima. Simpatična scena hvatanje pahuljica jezikom vratila me na trenutak u djetinjstvo.
Problem nastaje kada odluče sagraditi snjegovića. Ne mogu se dogovoriti hoće li sagraditi snjegoMIŠA ili snjegoZECA. Dok čitam taj dio pred očima mi prolaze svakodnevne (ili bolje rečeno "svakosatne") slične situacije koje će, vjerujem, prepoznati većina roditelja trogodišnjaka. Ipak, nakon prepirke, shvaćaju da su obadvoje pogriješili te smišljaju kreativno rješenje koje je oduševilo i moje dječake pa su odmah odlučili slijediti primjer Pipa i Popi.


Uz svoje ilustracije autoru nije bio problem sažetim tekstom prenijeti toplinu, humor i pouku priče. Rečenice su kratke, djeci lako razumljive, a i veličina i jasnoća slova ovu slikovnicu čini pogodnom za svladavanje početnog čitanja.
Slikovnica je kvadratnog formata (22 x 22) te tvdog spužvastog uveza što je čini ugodnom za držanje i listanje.
Ova priča savršeno lako i duhovito prikazuje koliko su djeca nevjerojatno vješta, koliko u smišljanju, toliko i u rješavanju iznenadnih nesuglasica.

Prijevod: Dunja Flegar
Izdavač: Planet Zoe, 2018.
Preporučena dob: 2+
Uvez: tvrdi spužvasti
Broj stranica: 32