You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Ronne Randall: Zagrli me nježno

Ronne Randall: Zagrli me nježno

. 2 min

Ne znam kako vi stojite s uspavaljivanjem svojih mališana, ali naši su od rođenja profesionalni nespavači.
Iz svih metoda pokušaja i uglavnom promašaja mogli bismo izvući materijala za solidnu knjigu. Koliko god se trudili pridržavati se svih preporučenih večernjih rituala ti naši mališani se pokažu kao pravi stručnjaci u smišljanju razloga i načina za „kupiti“ barem pet minuta više za igru i odgađanje spavanca. Jer naravno, oni nikada nisu umorni.

Ništa drugačiji nije ni slatki bijeli mišić iz ove priče. Dan se bliži kraju i vrijeme je za pospremanje igračaka i spremanje za spavanje, no njemu se još ne spava. Topla, pjenušava kupka, bočica toploga mlijeka, priče i uspavanke najčešći su večernji rituali koji djeci pomažu opustiti se pred spavanje. Svjetlost noćne lampe i mekani plišanac pružiti će utjehu i otjerati strah od nepoznatih stvari i zvukova koji se kriju iza noćne tmine. No jedna od najvažnijih stvari je sigurno roditeljsko strpljenje, dosljednost i iznad svega nježnost koja će djeci pružiti potrebnu sigurnost i spokoj. Jedan nježni zagljaj i poljubac imaju snagu pobijediti i najstrašnije čudovište ispod kreveta, otpuhati sve ružne snove i učiniti mekanu dječju postelju najsigurnijim mjestom na svijetu.

Nježno ispričana i ilustrirana priča upakirana između tvrdih spužvastih korica s blistavim slovima i zvjezdicama te prizorom slatkoga mišića u majčinom zagrljaju već na prvi pogled privlači i poziva na opuštanje i zajedničke nježne trenutke roditelja i djece.

Između mnogih priča za laku noć ova je mojim dječacima nakon prvog čitanja postala jako draga jer su se prepoznali na svakoj stranici. Osobito nam je poznat onaj dio kada se mama napokon opusti u fotelji uvjerena da je njezin mišić zaspao, no već par minuta kasnije začuje tapkanje bosih nožica kroz hodnik jer mu treba još jedan zagrljaj. Ili još jedan odlazak u toalet. Ili još jedan gutljaj vode. Ili štogod im već padne na pamet.

Ali još su kratko maleni, pročitajmo im još jednu priču, dajmo im još jedan zagrljaj i pusu. Ušuškajmo se uz njih i čuvajmo ih dok ne utonu u san.

Ilustracije: Suzanne Khushi
Prijevod: Filip Kozina
Izdavač: Naša djeca - svijet slikovnica, 2019.
Preporučena dob: 2+
Uvez: tvrdi, spužvasti
Broj stranica: 24