You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Saro de la Iglesia: Jesen u šumi

Saro de la Iglesia: Jesen u šumi

. 1 min

Što se dogodi kada tri znatiželjna mala kunića ostanu sama u jazbini?
Naravno, iskoriste priliku i odluče malo virnuti van i istražiti šumski svijet oko sebe. Isprva bojažljivi i oprezni, ubrzo otkrivaju sitne i one malo veće stanovnike šume i upuštaju se u pravu istraživačku pustolovinu u kojoj upoznaju puža, kosa, žabu, mišiće i leptire. Njihova igra bi trajala tko zna do kada da u šumi nisu naišli na svoju mamu, koja nije nimalo ljuta zbog njihovog “izleta” jer zna da su njezina dječica već dovoljno velika i sposobna za nova iskustva i izazove.

Ova predivno ilustrirana (laporelo) slikovnica izazvala je pravo oduševljenje kod mojih mališana zbog načina na koji je možete čitati. Naime, kada se razvuče s jedne strane imate ovu simpatičnu priču, a s druge prekrasnu duuuugačku sliku koja prikazuje jazbinu iz koje virkaju mali kunići i visoki grm kupine u kojemu su skrivene mnoge šumske životinjice. Ilustracije su zaista raskošne i pune detalja.

Slikovnica je od čvrstog kartona i otporna je na često razvlačenja i okretanje, što je, uz jednostavnu i kratku priču, čini prikladnom i zanimljivom i za najmlađe čitatelje.
Djeci starije vrtićke dobi može biti jako zanimljiva jer zove na samostalno istraživanje šumskog svijeta, ali i otvara teme poput važnosti očuvanja i zaštite šuma.

Ilustracije: Sally Cutting
Nakladnik: Prosvjeta, 1997.
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 14