You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Slikovnicama kroz advent

Slikovnicama kroz advent

. 4 min

Počelo je počelo... 🎄⛄️❄️🎅

Napokon smo dočekali najdraži mjesec u godini. I maksimalno smo uživali u njegovom prvom danu već od ranog jutra. Zapravo, ja sam uživala već zamatajući slikovnice, koliko može uživati osoba koja nije baš najspretnija sa škarama i papirom. 🙂

Mislila sam detaljnije isplanirati koji dan koju čitati, smisliti kreativnije zadatke/aktivnosti uz svaku, čak ih sve i fotografirati da im ih ne moram poslije "krasti", ali jedino što sam stigla je pročitati ih i uvjeriti se da sam izabrala kvalitetne.

A ovako je to izgledalo danas.
Veselo, živahno,šareno i razigrano.
Adventski kalendar je spreman. Prve slikovnice su već pročitane.
Sad trud se višestruko isplatio onoga trenutka kada je moje (minutu) starije čudo jutros otvorilo svoje okice u kojima se, uz krmelje, moglo vidjeti ono istinsko oduševljenje i zaprepaštenje. A onda je on zaprepastio mene jer se, nakon što je kratko sve razgledao, vratio u krevet i strpljivo i tiho čekao da se i braco probudi pa da zajedno otvaraju paketiće.

Pošto imamo višak paketića (pitam se kako je do toga došlo😆) na dane kada su posebno dobri mališani smiju izabrati dvije slikovnice. Tako smo već danas, u svrhu dodatne motivacije, otvorili dva paketića. Prvi sam im unaprijed izabrala i na njega nalijepila redni broj, jer upravo te slikovnice imaju veze s prvim blagdanskim darivanjem koje ću objaviti odmah poslije ovoga. To je ujedno jedini paketić koji sam "numerirala", ostale biraju sami i lijepe na njih naljepnice s rednim brojem. Možemo reći da je to u svrhu one "pustimo djeci da što više stvari obave sami" ili jednostavno priznati da se meni nije dalo određivati redoslijed.
Uz to sam im pripremila još neke sitnice. Osim slikovnica svaki dan dobiju papirić na kojemu je napisana aktivnost kojom ćemo se taj dan baviti. Danas smo igrali zgodnu igru i baš smo se jako zabavili. Ove godine im slatkiše nisam odvajala u vrećice za svaki dan nego sam ih sve stavila u jednu kutiju pa sami mogu izabrati kada koji žele. Uvjet je da dnevno smiju uzeti svatko po samo jedan. I tu kutiju sam odlučila hrabro ostaviti u njihovoj sobi, što barem danas nije predstavljalo nikakav problem jer su samo jednom pitali smiju li uzeti još jedan. 😀

U prvom paketiću su bile dvije zbirke Snjegopriča, jedna za dobar dan, druga za lijepe trenutke 🙂. To su zapravo već poznate Božićne snjegopriče, no sada podijeljene u dvije knjige i s dodatnim stripovskim elementima. Mislim da im je to omiljena zbirka božićnih priča, a i meni su vrlo drage.
Bonus slikovnica je Razbojnik sa žutom pjegom, predivna priča Grigora Viteza o dvije sjeničice koje ostaju same kod kuće i vođene znatiželjom se oglušuju na majčino upozorenje pa izađu van na snijeg, gdje ih dočekuje prepredeni razbojnik sa žutom pjegom koji ih je umalo koštao glave.

Ostaje još ova manja kutija/svaštara, koju bih mogla nazvati adventskim start paketom 😀🎁.
U nju sam stavila neke sitnice koje će im ove blagdanske dana učiniti još veselijim ili ćemo ih koristiti kroz planirane aktivnosti.
Tako su se tu našle božićne pidžame (koje su odmah obukli🙂), neizostavni (ružni 😆) božićni džemper, prigodne čarapice, obične i "special edition" s praporčićima , orašari za bor koje im je tata donio s putovanja, naljepnice/redni brojevi za slikovnice, označivači stranica, (još jedna) slikovnica s naljepnicama uz koju će se zabaviti, ali je moraju dijeliti, vruća čokolada, kokice za filmsku večer, kartonski rekviziti za fotografiranje, kalupi za božićne kolačiće, koverte za pisma za Djedu Božićnjaku, blokić u koji će crtati, CD s božićnim pjesmama... I naravno, šljokice - jer kada ćemo blještati ako ne sada?! 🙂

Eto, to je bio kratki pregled našeg blagdanskog plana - čitanje, čitanje i još čitanja, puno zabavljanja, rezuckanja/lijepljenja/crtanja, pjevanja, pečenja i papanja kolačića, puno zagrljaja i ušuškavanja.

I puno darivanja... 😉 Jer ljubav, sreća i knjige se trebaju dijeliti.