You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Svjetlan Junaković: Oh, ti radosna večeri!

Svjetlan Junaković: Oh, ti radosna večeri!

. 2 min

Današnja slikovnica je dječacima bila pravo iznenađenje. Kratka (svega 12 stranica), vesela, duhovita i neobična. Prvo što uočite kada ju otvorite su preklopne stranice koje otvaranjem otkrivaju nastavak priče i simpatična iznenađenja. Iako je prikladnija za najmlađi uzrast, i dečkima je bila zanimljiva, posebno zato što smo već čitali i ostale slikovnice - preklapalice čije je stihove napisao Tito Bilopavlović, a ilustrirao poznati i svjetski priznati ilustrator Svjetlan Junaković: Krokačev TV- kanal, Sretan rođendan! te Cirkus Ludolet.

Veseli i zabavni stihovi uvode nas u atmosferu Badnje večeri i iščekivanja u domu tri vesela medvjeda. No kakvo bi to slavlje bilo bez veselog društva? Dok iščekuju prijatelje, počinju kititi božićno drvce, s velikom sjajnom zvijezdom na vrhu. Uskoro im se pridružuju i drugi medvjedi, svirači, bijeli zečevi, izvučeni iz šešira jednog dragog, poznatog zimskog bijelog čarobnjaka, te kao pravo iznenađenje na kraju, nebeski sobovi u društvu omiljenog djedice, noseći mnogobrojne poklone.

"Odjednom, kao u snu,
doletješe nebeski jeleni.
O, koliko li je poklona
pod našim borom zelenim!
Već nečujno jure dalje,
iznad gradova i sela.
Tko li je to bio s njima?
Čija li je to brada bijela?"

Veseli ton, preklopne stranice koje bude znatiželju i potiču razvoj mašte te izvrsne ilustracije čine ovu slikovnicu zabavnom, osim za slušanje, i za male radoznale ručice.

Stihovi: Tito Bilopavlović
Ilustracije: Svjetlan Junaković
Nakladnik: Kašmir promet, 2003.
Preporučena dob: 3+
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 12