You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Yann Walcker: Jan u potrazi za novom obitelji

Yann Walcker: Jan u potrazi za novom obitelji

. 1 min

Jan je vječno nadureni ježić koji živi s mamom, tatom i sestricom Tonkicom koji ga jako vole. Ipak, ovaj mali bodljikavac stalno pronalazi razloge prigovaranju. Smeta mu previše maminih pusa, premalo tatinog slobodnog vremena i sestrino nesprestano brbljanje. Jednoga dana, kada ga tata odbije povesti u lov na puževe, Jan naduren odluči napustiti svoju „čudnu“ obitelj i potražiti novu. Putem upoznaje magarčića Maura kojemu su roditelji konji, a njega su posvojili, žabicu Doru koja živi sama s mamom, praščića Tota, kojemu je mama domaća svinja, a tata vepar, telića Vitu koji živi s tatom i bratom, lastavicu Lolu koja vrijeme uglavnom provodi s dadiljom sovom jer su joj roditelji često odsutni i na kraju vučića koji živi u čoporu s četiri tate, osam mama i tridesetero braće i sestara.

Jan se zamislio o svojoj obitelji. Iako ga tata nije vodio u lov, barem ga je mogao vidjeti svakoga dana, nisu mu više smetale mamine puse, a sekino brbljanje mu je čak i malo nedostajalo. Vratio se kući, tamo gdje će ga svi uvijek dočekati raširenih ruku.

Upoznavajući različite vrste obitelji, Jan je shvatio kako ne postoji apsolutno savršena obitelj, barem ne onima kojima promatraju sa strane. Nisu važni ni broj, ni vrsta, ni oblik, ni krvne veze. Ljubav, toplina, razumijevanje, prihvaćanje različitosti, praštanje, međusobno poštivanje i pomaganje...to je ono što svaku obitelj čini savršenom.

Ilustracije: Mylene Rigaudie
Prijevod: Jelena Pervan
Izdavač: Naša djeca - svijet slikovnica, 2018.
Preporučena dob: 3+
Uvez: meki
Broj stranica: 32