You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Jujja Wieslander: Vina Vina i zima

Jujja Wieslander: Vina Vina i zima

. 2 min

Vina Vina je neobičan lik. Živi u šumi u kamperskoj kućici, nosi točkaste hlače i smiješan žuti šeširić koji izgleda poput limuna. Voli klizanje i slane crne slatkiše. Društvo mu pravi isto tako neobičan, nimalo strašan vuk. Njemu je od slatkiša draži sendvič od sira.
Stigla je zima i jezero je zaleđeno. Vina Vina se kliže. Uživa kako samo djeca znaju. Zove i vuka da mu se pridruži, no vuk ne voli klizanje.

Znatiželjno liže led. Svi znamo kako to nije najmudrija ideja 🙂. Vina Vina ga gura na saonicama. Jure daleko, daleko. Hladnoća ih gricka za nosove, ruke i uši. Spustio se i mrak i baš kada je Vina Vina pomislio da su se izgubili vuk spašava stvar.


Tekst je pisan kratkim jasnim rečenicama.

Ilustracije su mi predivne u svojoj jednostavnosti, a ipak velikoj izražajnosti i duhovtim detaljima. Kako je samo zorno i duhovito prikazana jurnjava po ledu ili vukov pokušaj lizanja leda.


Ovo je treća slikovnica o Vina Vini. Prethode joj "Vina Vina i vučji štap" te "Vina Vina i prijatelj".
Priče o Vina Vini karakterističnima čini tzv. senzoričko čitanje. Svaku rečenicu djeca mogu osjetilno doživjeti - hladan i klizav led, jurnjava klizaljkama po ledu, lizanje leda, vukovo lajanje, hladnoća koju osjećaju, crvenilo nosova, ušiju, obraščića i prstića, miris i okus slatkiša te još mnogo toga.
Slikovnica je oduševila i mene i dječake. Već su poželjeli čuti i o ostalim avanturama Vina Vine i vuka.

Ilustracije: Lotta Geffenblad
Prijevod: Sonja Bennet
Izdavač: Planet Zoe, 2017.
Preporučena dob: 2+
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 32