You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Marni McGee: Najbolji Božić na svijetu!

Marni McGee: Najbolji Božić na svijetu!

. 2 min

Danas nas je iznenadila, i to stvarno iznenadila jer sam potpuno zaboravila da je i ona u kalendaru, još jedna preslatka slikovnica u kojoj smo upoznali neodoljivu mišicu Mimi i otkrili što to Božić stvarno čini „najboljim na svijetu“.

Mimi je na Badnjak imala pune šapice posla. Kako je Ivan Ott to slikovito preveo, „treperila“ je. Kao i mnoge, uhvatila ju je predbožićna manija generalnog pospremanja i glancanja pa je mela, ribala i brisala sve u šesnaest. Poznato?

Opasana bijelom pregačicom, s perom koje joj služi kao „praško“ i naprstnjacima kao kantama za vodu, izvuče vam osmijeh i osvoji simpatije već na početku.
Kuća joj je blistala, lampice su visjele po zidovima, božićno drvce je čekalo kićenje no trebalo je obaviti još neke stvari s popisa bez kojih „Božić ne bi bio Božić“. Upravo su nam ti njezini brojni „to do“ popisi i organizacija svega po špagi, što smo uočili na ilustracijama, bili vrlo duhoviti i zabavni.

Općenito, ilustracije su nam zaokupile svu pažnju jer su tako nježne i tople, lijepo prikazuju emocije na licima likova, ali su i prepune humorističnih detalja koji su nas iskreno nasmijali.

Dakle, upravo kada je Mimi mislila da je, ispekavši pitu od jabuka i lješnjaka, skuhavši čaj s medom i nabravši listove bršljana za vjenčić i bobice za božićno drvce, spremna za najbolji Božić ikada, planove su joj pomrsili prijatelji u nevolji - promrzli ježić u snijegu, koka Joka sa svojim gladnim pilićima i prehlađeni tvor.
Od svega joj je ostala tek hrpa prljavog posuđa i... parfem s mirisom tvora.
Ipak, kasnije je shvatila da je osjećaj zadovoljstva što je pomogla prijateljima mnogo važniji od savršeno uređene kuće, okićenog drvca, pite i čaja.
No, prijatelji nisu zaboravili njezinu dobrotu pa su je ujutro iznenadili tako da je na kraju uz njih provela zaista najbolji Božić na svijetu!

Ovo nam je jedna od "najbožićnijih" slikovnica do sada i definitivno je među omiljenijima.

Ilustracije: Gavin Scott
Prijevod: Ivan Ott
Nakladnik: Školska knjiga, 2017.
Preporučena dob: 3+
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 30