You've successfully subscribed to Miš i Zmaj
Great! Next, complete checkout for full access to Miš i Zmaj
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Stella Gurney: Sasvim poseban Božić obitelji Snijeg

Stella Gurney: Sasvim poseban Božić obitelji Snijeg

. 2 min

Badnjak je. Djeca s imanja Božikovina odlučila su napraviti snježnu obitelj, mamu, tatu i bebu snjegovića. Kako to već u slikovnicama biva, kada su djeca otišla u kuću, simpatična obitelj snjegovića čudom je oživjela. Promatrajući ljude kako se u toplini svog doma pripremaju za Božić i sami su poželjeli osjetiti tu radost. Stoga su odlučili uz malo mašte i puno volje i ljubavi na svoj način proslaviti Božić. Pjevali su božićne pjesme, okitili jelku, prostrli stol za božićnu gozbu, napravili čak i ognjište iznad kojega su objesili tri čarape koje su pronašli na konopcu na rublje. Kao što i sam naslov kaže, zaista su proslavili svoj sasvim poseban Božić.

Priča je simpatična i topla, ali pravu priču, barem meni, ovdje nose ilustracije. Toliko je detalja, poput izraza lica likova, majčinskog nježnog zagrljaja, zagrljenih roditelja koji ponosno gledaju svoje djetešce dok prvi put vješa čarapu iznad ognjišta, ptičica i zečića koji s velikim zanimanjem promatraju neobične zgode još neobičnije obitelji. Svaka stranica odiše toplinom, veseljem, obiteljskim zajedništvom i pravim blagdanskim ugođajem.

Andrea Petrlik Huseinović uspješna je i međunarodno nagrađivana ilustratorica, no i književnica. Ilustrirala je više od 60 naslova, objavila šest autorskih slikovnica: Plavo nebo, Ciconia Ciconia, Moja obitelj, Maleni, Ljubav, Jan Vjetroviti, zbirku kratkih priča Fragile, knjigu Kuća lutaka i prepričala četiri bajke. Knjige su joj prevedene na mnoge svjetske jezike.
Njezine autorske slikovnice objavljene su u Japanu, Južnoj Koreji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Rusiji i Kini, a originalni radovi dio su međunarodne zbirke prestižnog Chihiro Art Museuma u Japanu.

Ilustracije: Andrea Petrlik Huseinović
Prijevod: Predrag Raos
Izdavač: Kašmir promet, 2005.
Preporučena dob: 3+
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 28